nya favvolåten !



var glad för det du har

hejsan. Har varit väldigt sparsam med mina inlägg ! ( kan vara pga att jag inte har pallat bogga :o )

Känner att jag måste skriva av mig lite iaf.

Jag var hemma hos en gammal barndomskompis till mig, jag har varit där hela dan typ. Vi kom in på afghanistan och afrika för vi började snacka om den låten " kriget i Afghanistan.. Bögarnas fel " . Jag och Evelina känner en kille som är sjuksköterska och millitär där nere. Han heter Christer och skickas ganska ofta ner där för att hjälpa till. Igår kom han hem till dom och började prata väldigt mycket om vad som händer och vad han hade sett där nere ( det är ju faktiskt ganska intressant att lyssna på ).

Det är faktiskt helt sjukt vad alla där nere får se och uppleva.
Kvinnorna är inte värda ett skit. Det är männen som är bäst och ska därför ha respekt av kvinnorna. Det är kvinnorna som ska stanna hemma och laga mat, ta hand om barnen, städa och dylikt. Helt sjuk. Han berättade att en gång när han hade varit där så hade han hittat en chipspåse som han tänkte att den behöver inte han. Så han kallade fram några barn som var kanske i åttaårs åldern. När han öppnade påsen kom fler barn fram och dom blev som en flock galna pirayor, han tappade påsen på marken och dom slängde sig ner för att äta eftersom dom var hungriga. Dom plockade upp varenda liten smula som fanns kvar.

En gång hade han gett vars ett mariekex till tre stycken pojkar som hade kommit fram till honom. Dom blev jätteglada och sprang bort till sina kompisar och visade att Christer hade gett kexen till dom och att han hade fler. Då hade alla sprungit fram till honom och typ pekat på munnen och magen om att dom var hungriga. Även fast dom bara får ett mariekex så kan dom bli mätta i flera timmar. ETT MARIEKEX! Egentligen får han inte lov att ge dom någonting, att det är bättre att dom svälter. Jag vet, det låter hemskt, men det är sant. Det finns hur många barn som helst och soldaterna där nere kan inte ge till alla. Då är det faktiskt bätter att dom svälter.
Han berättade också att någon organisation ifrån Lund (eller nått sånt ) hade samlat ihopa en massa sånna nallar som man kunde få i ett happy-meal på McDonalds. Christer hade tagit med lådan ner för att dela ut till barnen. Han såg tre pojkar som var kanske sex år, han kallade på dom och dom fick välja vilken nalle som helst. En valde Tiger, en Nalle Puh och den tredje Ior. Dom blev jätte glada ! Christer vände ryggen mot i kanske .. ja, inte mer än tio sekunder., då hade det kommit fram fyra eller fem äldre pojkar och börjat slå på dom små pojkarna. Och inte lite heller, det var så dom började blöda ur öron, näsa och dom hade öppna sår på kroppen. INGEN gjorde nått. För i Afghanistan får killar göra så. Det var en liten flicka på kanske åtta år som gick förbi tre eller fyra män som var nånstans mella 30 & 50 år. Dom hade alltså våldtagit denna lilla flicka mitt på gatan, det var ingen som hade gjort något åt det, ingen hade sprungit fram och hjälpt flickan, ingen hade polisanmält männen. För män får göra så. Det är nästan ett brott att föda flickor. När dom är små så könsstumpas dom ( klitoris skärs bort och blygdläpparna sys ihop så bara mensblodet kan komma igenom ), ibland utan bedövning. Det är också väldigt vanligt att doktorerna kör upp en kniv mellan benen på dom och kör runder där värre än fan, så allting förstörs. Kvinnor har ingen respekt alls, dom duger bara till att knulla med. Helst sjukt att man ens kan göra så..
Han berättade om en film han hade sett. Det var en verklig film. Den handlade om tre stycken 8.åriga flickor som hade gått en runda tillsammans. De hade gått förbi tre stycken jämnåriga pojkar och flickorna hade tittat på dom. Då hade den ene killen fått psyke och sa att hon skulle fan inte kolla på han och blabla. Hon tyckte bara att han var löjlig. Då hade pojkarna dragit med flickorna in i en grotta som gisslan typ. Den ene flickan hade lyckats rymma därifrån, men dom andra flickorna lyckades inte. Dom hade blivit nergrävda i marken (levande), med bara huvudet övanför. De satte påsar över huvudena och sen stenades dom ihjäl. SANN berättelse... Det kvittar om det är en kille som är 4, 8 , 20 eller 50 till och med. Man FÅR behandla flickor så. Helt stört.

Christer berättade att en gång när han gick på gatorna i Afghanistan (dom har alltid ett vapen med, i detta fallet K-pist, hängandes längs ena sidan, gömd, men ändån tillgänglig ifall det skulle vara nått), så kom det fram en flicka. Han såg henne inte först.. men sen kände han nått som rörde hans vapen. Då gick den flickan bakom och slickade längst ut på den, där kulorna kommer ut. För hon trodde det var godis eller nått.

Som jag sa innan så får man inte lov att ge människorna där nere någonting, eftersom dom inte är vana vid att äta så mycket som vi är, så dom kan bli jätte sjuka och kanske till och med dö. Christer hade ungefär tre stycken svarta sopsäckar fyllda med mögligt bröd som han var tvungen att elda upp. Då kom det fram en gammal man till honom och pekade på magen att han var hungrig. Han grät och var alldeles förtvivlad och fattade inte varför han inte kunde få en bit bröd. Så den gamle mannen stod och såg på när han eldade upp tre sopsäckar bröd.. Är det inte hemskt? :(

Dom behandlar flickor likadant längst ner i Afrika. Men dit får ingen vit man/kvinna åka. För det kvittar i detta fallet om det är en man eller kvinna, dom skjuts fortare än kvickt. Enligt dom som bor där nere så är vita människor onda. Den tron har dom hållt kvar ända sedan slaveriernas tid.

Hade inte alla millitärer från sverige åkt dit, så hade inte flickorna fått gå i skolan. För det är det millitärerna där nere försöker ändra på. Dom ser till så att flickor får en utbildning. Och det tycker jag är jävligt bra.

Det finns allt för många här i Sverige och i övriga världen som inte är tacksamma för det vi har. Jag erkänner, jag är själv sån. Men efter att jag har hört hur det verkligen är så ska jag försöka bättra mig.
Det har varit allt för många klagomål om hur äcklig maten är eller att man skolkar från skolan för att man inte " pallar " gå på lektionerna. Och det här med " Tänk hur det är i andra länder, där får dom kanske inte mat alls " är så missbrukad. Jag har själv kört med den allt för många gånger, men den har liksom ingen innebörd längre.. Det är något man bara säger nu för tiden, jag har alltid tänkt så att " om jag inte tycker om detta, varför ska jag då äta det när jag kan gå upp till affären och handla något annat mycket godare eftersom jag har pengar till det? " Och sen kanske mamma eller någon har sagt, jamen tänk på barnen i andra länder, dom får gå och lägga sig hungriga.. Då har jag tänkt väldigt många gånger " Och? Synd om dom då ju ". Och jag känner mig faktiskt som en väldigt elak person nu i efterhand.

Men som sagt.. Var glad för det du har , för det finns väldigt många barn som dör varje dag pga svält...

Nu ska jag sova, skola imorgon. Hoppas du som läst detta har tänkt till och kanske , en dag kan du göra skillnad..

RSS 2.0